Haapaveden Yhteismetsä neuvottelee isosta kasvuloikasta

Kokomme noin 3000 ha on täysin riittävä pitkäaikaiseen menestykselliseen toimintaan. Nyt kuitenkin tuli mahdollisuus isoon kasvuloikkaan.

Ilmari Caselius on aikoinaan sodan jälkeen aina 60 luvulle hankkinut metsiä tältä alueelta ja nykyiset perilliset etsivät pitkäaikaista ratkaisua.  Sekä he ( ICP = Ilmari Caseliuksen Perilliset) että Haapaveden Yhteismetsän hoitokunta ovat suhtautuneet heidän metsiensä liittämiseen Haapaveden Yhteismetsään positiivisesti. 

Liitettävät alueet

Haapavesi   470 ha

Kärsämäki   302

Haapajärvi  216

Siikalatva  1343        (Karhukankaalla)

Yhteensä 2331 ha.

Liitettävät metsät ovat selvästi puustoisempia kuin meillä. Vaikka Haapaveden Yhteismetsällä on paljon tuulivoimapotentiaalia niin liittymisen toteutuessa Ilmari Caseliuksen perilliset saavat oletettavasti suuremman osuusmäärän kuin mitä meillä nyt on.

Meillä paljon hoidettuja pitkiä taimikoita ja nuoria metsiä. Heillä ” hakkuurästejä”. Yhteensopivuus on täydellinen.

Muita etuja : vahvistaa palvelujen ostovoimaa, painoarvoa puukaupassa, helpottaa tasaista hakkuumäärää ja ylijäämän maksua, haamutilojen markkinapotentiaalia jne.

Eli homman toteutuessa siirtyisimme yli 5000 ha:n vahvaksi alueelliseksi yhteismetsäksi.

Uskomme, että tammikuun lopussa liittymistilanne on selkeämpi. Jos tämä HYM-ICP liittyminen toteutuu niin muidenkin liittymistä harkitsevien kannattaa ilmaista mielenkiintonsa tulevana keväänä. Voisi arvailla että tämän jälkeen rauhoitamme liittymistilanteen ainakin pariksi vuodeksi.